Το eBay ζητάει από τους χρήστες την άμεση αλλαγή των κωδικών τους

Το eBay ζητάει από τους χρήστες του να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους λόγω επίθεσης σε μια βάση δεδομένων που περιείχε κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης και άλλα μη οικονομικά στοιχεία.

Μέτα από εκτεταμένο έλεγχο, η εταιρία ανέφερε πως δεν υπάρχει ένδειξη (1) μη εξουσιοδοτημένης δραστηριότητας χρηστών και (2) μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε οικονομικά στοιχεία ή στοιχεία πιστωτικών καρτών, καθώς αυτά αποθηκεύονται ξεχωριστά σε κρυπτογραφημένα φορμάτ.

Η βάση δεδομένων εκτέθηκε μεταξύ τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου και περιελάμβανε το όνομα πελατών, κρυπτογραφημένο κωδικό πρόσβασης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και ημερομηνία γέννησης, όμως δεν περιείχε οικονομικά δεδομένα.

Επίσης η εταιρία ανέφερε πως δεν υπάρχει ένδειξη μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα στοιχεία χρηστών PayPal, καθώς τα δεδομένα αυτά είναι αποθηκευμένα ξεχωριστά σε ασφαλές δίκτυο και είναι όλα κρυπτογραφημένα.

Ήδη έχουν αρχίσει να ειδοποιούνται οι χρήστες της υπηρεσίας για να κάνουν τις κατάλληλες ενέργειες ώστε να προστατέψουν τους λογαριασμούς τους, δηλαδή να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης τους και να προσέξουν να μην χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό για άλλες υπηρεσίες.

Πηγή

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *