Επιβεβαιώθηκε πρόβλημα με τους servers του Steam

Πριν από δύο μέρες περίπου στις 12 τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδος, πολλοί χρήστες του Steam διαπίστωσαν πως έβλεπαν διαφορετικά στοιχεία στον λογαριασμό τους, κάτι που επιβεβαίωσε τελικά η Valve.

Το πρόβλημα όπως γρήγορα διαπίστωσαν οι χρήστες της υπηρεσίας είχε να κάνει με τους cache servers του Steam. Με λίγα λόγια, αν πήγαινες πχ στο προφίλ σου στο Steam, έβλεπες το προφίλ κάποιου άλλου χρήστη και όχι το δικό σου. Να διευκρινίσω, ότι δεν ήταν σαν να έχεις κάνει log-in ως άλλος χρήστης όμως μπορούσες να δεις τις auto-generated cached σελίδες που προορίζονταν για άλλους.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας, όμως είναι ακόμα χειρότερο για όσους είχαν αποθηκευμένη κάποια μέθοδο πληρωμής και το τηλέφωνο τους καθότι φαίνονταν τα 4 τελευταία ψηφία και από τα δύο αν πήγαινε κανείς να κάνει αλλαγή στα στοιχεία του.

Η Valve με ανακοίνωση της ανακοίνωσε τα παραπάνω και έριξε το φταίξιμο σε ένα λάθος cache server configuration, λέγοντας ότι πλέον όλα είναι όπως πρέπει και πως δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι οι χρήστες της υπηρεσίας.

Πηγή

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *