Η Mozilla φέρνει το high end gaming στο Web

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να παίξετε το Bioshock Infinite στον browser σας ; Ίσως στο μέλλον να μας δοθεί αυτή η δυνατότητα καθώς η Mozilla φέρνει το high end gaming στο Web.

Σκοπός της εταιρίας είναι να μεταφέρει την Unreal Engine 3 στον Firefox. Για να το καταφέρει αυτό, η περισσότερη δουλειά έχει πέσει στο WebGL για να φέρει 3D γραφικά στον browser αλλά και στο Emscripten, ένα εργαλείο που μετατρέπει κώδικα C++ σε Javascript.

Η εταιρία έχει σκοπό να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να παίζουν high end παιχνίδια όπως τα: Bioshock Infinite, Mass Effect 3 και Batman: Arkham City που στηρίζονται στην Unreal Engine 3.
Φυσικά με τέτοιος τίτλους, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Mozilla είναι οι χρόνοι αναμονής. Αν παραδείγματος χάριν περίμενες 30 δευτερόλεπτα για να φορτώσει ένα επίπεδο τοπικά (1GB δεδομένα ως δείγμα), στην WebGL έκδοση της εφαρμογής θα περίμενες 30 λεπτά, πράγμα που φυσικά κανείς δεν θέλει να κάνει.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα με την κυκλοφορία της Unreal Engine 3 για τον δημοφιλή browser. Δείτε παρακάτω το βίντεο ή επισκεφτείτε το Demo site για να πάρετε μια ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Ίσως στο μέλλον με μια σύνδεση FTTH 100Mbps να γίνει το όραμα της Mozilla πραγματικότητα.

ΠηγήDemo

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *