Ιντερνετικό δράμα, Reddit goes dark

Από χθες το βράδυ επικρατεί ένα μικρό χάος στο Reddit καθώς το ένα μετά το άλλο τα πιο δημοφιλή subreddits γυρνάνε σε private mode, κατεβάζοντας ουσιαστικά τα ρολά τους.

Καταλύτης και πρώτος στην “απεργία” ήταν το /r/iAmA subreddit λόγω της απρόσμενης απόλυσης ενός σημαντικού για τη διαδικασία του AmA reddit admin, τη Victoria Taylor ή /u/chooter. Όπως αποδείχθηκε, ο ρόλος της Victoria ήταν πολύ πιο σημαντικός απ ότι περίμεναν.

Ο λόγος για το κλείσιμο ήταν αρχικά γιατί αφήσανε πολλά subs που κάνανε ama’s ξεκρέμαστα χωρίς τη δυνατότητα πιστοποίησης ότι όντως συμμετείχε ο τάδε celebrity στο νήμα και όχι κάποιος άλλος. Πιο σημαντικό όμως είναι το πρόβλημα που υπήρχε κάτω από την επιφάνεια. Οι reddit admins εδώ και πολύ καιρό διαχειρίζονται λάθος (άποψη μου) το site τους και υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ διαχειριστών και συντονιστών (mods), κάτι που είναι ολοφάνερο αν ακολουθεί κανείς το drama του reddit και την πολιτική της Ellen Pao που γίνεται όλο και πιο μισητή από την κοινότητα.

Αυτή τη στιγμή είναι κλειστά τα περισσότερα από τα πιο δημοφιλή subs όπως : /r/IAmA, /r/AskReddit, /r/Books, /r/science, /r/Music, /r/gaming, /r/history, /r/Art, /r/videos, /r/gadgets, /r/todayilearned, /r/Documentaries, /r/LifeProTips, /r/Jokes, /r/pics*  και /r/movies.

*Το /r/pics άνοιξε με το ζόρι μόλις πριν από λίγες ώρες μετά από ενέργειες των admins. Οι συντονιστές (mods) κλειδώθηκαν απ ‘έξω.

reddit pic mods locked out

Θα εκθρονιστεί το reddit; Ποιος θα είναι ο επόμενος άραγε; Όλο το κλίμα αυτό μου θυμίζει το τέλος του Digg πάντως. Τα λέμε στο επόμενο επεισόδιο Drama, έχει ενδιαφέρον το θέμα άλλωστε.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *