| | | |

Μια βόλτα στην 79 Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Χτες το Σάββατο 6/9/14 πήγα με ένα φίλο μια βόλτα στην 79 Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μιας και είχα χρόνια να περάσω και ανάμεσα σε όλα τα εκθέματα, τα περιεχόμενα του περιπτέρου 14 μου κλέψαν την καρδιά.

Όπως θα δείτε και παρακάτω στο άλμπουμ, το κύριο αξιοθέατο (προσωπικά) του κτιρίου ήταν μια πολύ μεγάλη συλλογή από υπολογιστές δεκαετίας 70/80. Παλιά μοντέλα Apple, Amiga, Amstrad, Commodore 64, Sinclair, Phillips, Sharp και πάει λέγοντας. Πολλά από αυτά λειτουργούσαν και είχα την τύχη και την υπομονή να περιμένω να φορτώσει και να παίξω Pang σε ένα από τα Amiga με το γνωστό κόκκινο joystick.

Εκτός από τα PC υπήρχαν και μια σειρά από ότι κονσόλες μπορεί να φανταστεί κανείς μέχρι και το PS2. GameCube, N64, GameBoy’s, PS1 με σειριακή θύρα!, Jaguar, Sega Saturn, Super Nintendo, Xbox και μερικές ακόμα. Και εκείνες οι περισσότερες λειτουργούσαν, αλλά ήθελε ώρα για να τα στήσουν και δεν τα προλάβαμε a-live.

Στο κτήριο υπήρχε αφιερωμένος και ένας χώρος για το First Lego League (FLL), ένας διαγωνισμός ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών το οποίο στην Ελλάδα υποστηρίζεται από το eduACT, ένα εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο νέων.

Δίπλα ακριβώς από το FLL είναι και ο χώρος του Google Devfest, μια σημαντική διοργάνωση ανά τον κόσμο όπου παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στα προϊόντα και τα εργαλεία της Google. Είναι το δεύτερο Devfest που γίνεται στην πόλη μας και θα περιέχει Google προϊόντα όπως το Google Glass και Android Wearables, όπως επίσης και ομιλίες για διάφορα προϊόντα, hack-a-thons, code labs και άλλα.

Βέβαια, εκτός από τα τεχνολογικά καλούδια υπήρχε και ένα μέρος αφιερωμένο στο CERN εξηγώντας με μια έξυπνη εφαρμογή στο Kinect του Xbox 360 τι είναι το Higgs Field και γιατί ψάχνουμε να βρούμε το σωματίδιο Higgs. Επίσης υπήρχαν ενημερωτικά διαδραστικά panel σχετικά με το Big Bang και μια μικρή επίδειξη με τον τρόπο λειτουργίας του Large Hadron Collider (LHC).

[nggallery id=28]

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *