Ο VLC επιστρέφει στο iOS μετά από δυόμιση χρόνια απουσίας

Η εταιρία VideoLAN, γνωστή για το δημοφιλές πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC media player ανακοίνωσε την κυκλοφορία του VLC για το iOS στις 19 Ιουλίου, δηλαδή σήμερα.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα δωρεάν παγκοσμίως με ελάχιστη απαίτηση το iOS 5.1 και πάνω για να λειτουργήσει και υποστηρίζει iPhone, iPad και iPod Touch αλλά και όλους τους τύπους βίντεο που υποστηρίζει η desktop έκδοση.

Όπως θα περίμενε κανείς, ο VLC 2.0.1 θα είναι Open-Source με τον κώδικα να είναι διαθέσιμος από αύριο. Αυτή τη φορά όμως θα αδειοδοτείται από τη GNU General Public License Version 2 ή νεότερη αλλά και από τη Mozilla Public License Version 2 έτσι ώστε να υπάρχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να ξανά-αφαιρεθεί η εφαρμογή από το App Store όπως έγινε πριν από δυόμιση χρόνια λόγω προβλημάτων αδειοδότησης.

Στην νέα έκδοση έχουν προστεθεί νέες λειτουργίες όπως: upload over WiFi, native υποστήριξη dropbox, υποστήριξη τρίτων εφαρμογών στον διάλογο μενού Share, υποστήριξη για διαδικτυακές ροές (network streams), φίλτρα βίντεο, κλείδωμα κωδικού (passcode lock) και αναπαραγωγή ήχου στο παρασκήνιο (background audio playback).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη VideoLAN, η νέα έκδοση είναι πλήρως γραμμένη από τη αρχή και πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια αναβάθμιση.

Πηγή , Κατέβασμα (App Store)

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *