|

Πως να απελευθερώσετε αποθηκετικό χώρο από το φάκελο του Steam [How Τo]

Το Steam είναι ίσως η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ψηφιακού διαμοιρασμού παιχνιδιών και σήμερα θα σας δείξουμε πως να απελευθερώσετε περιττό χώρο από το φάκελο εγκατάστασης του στα Windows.

Ίσως να αναρωτιέστε, για ποιο λόγο να χρειάζεται κάτι τέτοιο; Ο λόγος είναι απλός. Κάθε παιχνίδι που εγκαθιστάτε μέσω του Steam έρχεται πακεταρισμένο με τα δικά του αρχεία εγκατάστασης DirectX, MS Visual C++ Redistributables, Nvidia PhysX, XNA Framework Redistributables, .Net Framework Redistributables και άλλα παρόμοια installers τα οποία χρειάζονται για να παίξετε τα παιχνίδια σας, όμως είναι άχρηστα μετά την εγκατάσταση.

Όπως καταλαβαίνετε, αν έχετε μερικά παιχνίδια εγκατεστημένα, τα αρχεία μαζεύονται, καθώς κάθε παιχνίδι έρχεται με το δικό του πακέτο από installers. Το πρόγραμμα που μας δίνει τη λύση και αναλαμβάνει να διαγράψει τα παραπανίσια αυτά αρχεία είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και ονομάζεται TikiOne Steam Cleaner.

Να σημειώσουμε πως μετά την εγκατάσταση τα αρχεία αυτά είναι πρακτικά άχρηστα και αν για κάποιο λόγο τα ξαναχρειαστεί το Steam, θα τα ξανακατεβάσει αυτόματα, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το κατεβάζετε από εδώ, κάνετε την εγκατάσταση και μόλις το ανοίξετε, αν δεν βρει την εγκατάσταση του Steam από μόνο του, πατήστε το κουμπί Add to list… και προσθέστε το μονοπάτι/α εγκατάστασης (φάκελος Steam). Έπειτα, πατήστε το κουμπί search[2] και μετά από μερικά λεπτά αναζήτησης ανάλογα το μέγεθος του φακέλου/ων, θα δείτε όλα τα αρχεία που αναφέραμε παραπάνω.

Tiki One Steam Cleaner 1

Μπορείτε πανεύκολα να τα διαγράψετε όλα ή αυτά της επιλογής σας [3], πατώντας το κουμπί Remove selected files from disk[4]. Μετά τη διαγραφή θα εμφανιστεί ένα μικρό παραθυράκι που αναφέρει αναλυτικά τι διαγράφτηκε και πόσο συνολικό χώρο σώσατε. Στην περίπτωση μας σώσαμε περίπου 1.8GB.

steam saved space

Στην ιστοσελίδα του δημιουργού βλέπουμε σχόλια από άτομα που ελευθέρωσαν μέχρι και 14GB όμως αυτό εξαρτάται καθαρά από το πόσα παιχνίδια έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Στους περισσότερους χρήστες αφαιρούνται 2 με 3 Gigabytes.

Τέλος, ο λόγος που τα παραπάνω γίνονται στα Windows και όχι πχ στο Linux, είναι γιατί αυτά τα αρχεία χρειάζονται αποκλειστικά και μόνο στα Windows.

Για οποιαδήποτε απορία αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *