Τα Windows 10 θα είναι η τελευταία standalone έκδοση των Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε πως τα Windows 10 θα είναι η τελευταία standalone έκδοση, αφού μετέπειτα οι αναβαθμίσεις θα έρχονται με τη μορφή τακτικών update.

Η είδηση μας έρχεται από τον Jerry Nixon: “Right now we’re releasing Windows 10, and because Windows 10 is the last version of Windows, we’re all still working on Windows 10”, επιβεβαιώνοντας το παραπάνω.

Η κίνηση αυτή θυμίζει τον τρόπο που η Apple εκδίδει ενημερώσεις στο λειτουργικό της ή όπως μερικές Linux διανομές αναβαθμίζονται με παρόμοιο τρόπο – rolling release. Έτσι, τα Windows 10 γίνονται το standard και συνεχίζει η ανάπτυξη και ενημέρωση από εκεί.

Για πρώτη φορά, η Microsoft δίνει πολλούς τρόπους για να πάρει κανείς τα Windows 10 δωρεάν, είτε έχοντας ήδη άδεια για τα Windows 7/8.x είτε παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα Windows Insider.

Η Microsoft θα συνεχίζει τη στρατηγική της, δίνοντας τα Windows ως υπηρεσία, φέρνοντας τακτικές ενημερώσεις στα Windows 10. Υπάρχουν επίσης νέοι τρόποι για να κατεβάζει κανείς τις νέες αναβαθμίσεις όπως: Windows Update αλλά μέσω πολλαπλών πηγών ή και μέσω local pc’s και internet-connected pc’s που έχουν ήδη κατεβάσει τα update.

Πηγή

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *