Το Facebook εξαγοράζει την Oculus VR με 2 δισ. δολάρια

Σε μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε προχώρησε το Facebook, καθώς εξαγόρασε την Oculus VR, την εταιρία που κατασκεύασε το Oculus Rift Headset φιλοδοξώντας να φέρει την εικονική πραγματικότητα στα βιντεοπαιχνίδια και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το δελτίου τύπου, από τα 2 δισ: τα 400 εκατομμύρια δολάρια είναι μετρητά ενώ τα υπόλοιπα 1.6 δις αντιστοιχούν σε 23.1 εκατομμύρια μετοχές του Facebook.

Ο Mark Zuckerberg στην ανάρτηση που δημοσίευσε στο Facebook μας λέει πως η Oculus VR έχει μεγάλα σχέδια για το “immersive gaming” και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σχετικά με αυτό. Αντιθέτως, θα επιταχυνθεί. Επίσης, αναφέρει πως η Oculus VR θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα εντός του Facebook.

Εκτός από το gaming όμως, το Facebook έχει και άλλα μελλοντικά σχέδια για την εταιρία. Στην ίδια ανάρτηση αναφέρονται ως παραδείγματα το να βλέπεις έναν αγώνα στο γήπεδο, να παρακολουθείς διάφορα μαθήματα από όλο τον κόσμο ή να βλέπεις τον γιατρό σου πρόσωπο με πρόσωπο από την άνεση του σπιτιού σου φορώντας μια συσκευή όπως το Oculus Rift.

Πηγή 1, 2

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *