Το Netflix βάζει τέλος στα Proxies και λοιπά εργαλεία αλλαγής περιοχής

Εδώ και καιρό το Netflix έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί σε μέτρα κατά των χρηστών που χρησιμοποιούν proxy εργαλεία για να αλλάξουν την περιοχή τους με σκοπό την πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο.

That means in coming weeks, those using proxies and unblockers will only be able to access the service in the country where they currently are. We are confident this change won’t impact members not using proxies.

Στις ερχόμενες εβδομάδες λοιπόν, το Netflix θα είναι διαθέσιμο μόνο στις περιοχές που βρίσκεται πραγματικά ο κάθε χρήστης, θα προσπαθήσει τουλάχιστον.

Ο αριθμός των χρηστών που χρησιμοποιούν τέτοιες υπηρεσίες αλλαγής περιοχής είναι τεράστιος και είναι πολλοί αυτοί που μετά την ανακοίνωση έχουν δηλώσει δημόσια σε social media, και forums πως θα διακόψουν τη συνδρομή τους αν περιοριστούν στο περιεχόμενο της περιοχής τους, κάτι το οποίο προσωπικά το βρίσκω απολύτως λογικό καθότι πολλές περιοχές πραγματικά πάσχουν από περιεχόμενο και είναι αμφίβολο αν αξίζουν τη συνδρομή.

Όπως καταλαβαίνετε το παραπάνω αποκαλεί μεγάλο πρόβλημα για το Netflix και είναι ο λόγος που απέφευγε να το διευθετήσει εδώ και πολύ καιρό.

Αν αναρωτιέται κανείς γιατί γίνονται όλα αυτά, δύο λέξεις έρχονται στο νου, “Πνευματικά δικαιώματα”.  Αυτό όμως είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Πηγή

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *