Το Netflix μπλοκάρει συνδρομητές που χρησιμοποιούν VPN / DNS Redirect

Το Netflix ξεκίνησε πρόσφατα να μπλοκάρει συνδρομητές που χρησιμοποιούν VPN ή παρόμοιες υπηρεσίες για να παρακάμψουν τον γεωγραφικό περιορισμό που είναι σε ισχύ.

Λόγω ειδικών συμφωνιών αδειοδότησης το Netflix είναι αναγκασμένο να περιορίζει τον κατάλογο του ανά χώρα. Όπως πιθανώς μαντέψατε, η Αμερική κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάποιος συνδρομητής της υπηρεσίας από την Ευρώπη θα ήθελε να έχει πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο μιας άλλης περιοχής όπως αυτόν της Αμερικής.

Με πρόσφατη αναβάθμιση της Android έκδοσης του Netflix στην έκδοση 3.7.2 σταμάτησαν να δουλεύουν υπηρεσίες DNS redirect γιατί η εφαρμογή ήταν ρυθμισμένη για να χρησιμοποιεί μόνο τους DNS της Google (8.8.8.8).

Ορισμένοι πάροχοι τέτοιων υπηρεσιών παράκαμψης γεωγραφικών περιορισμών όπως το Unotelly και το UnblockUS αλλά και μια υπηρεσία VPN (TorGuard) επιβεβαίωσαν τον παραπάνω περιορισμό, όμως το Engadget σε επικοινωνία του με την εταιρία, αναφέρει πως δεν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τον τρόπο που χειρίζεται η εταιρία τους χρήστες VPN/Proxy κτλ.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πόσους χρήστες θα επηρεάσει ο περιορισμός αυτός και αν θα συνεχίζει να υφίσταται. Θα σας ενημερώσουμε περεταίρω μόλις έχουμε νεώτερα.

Πηγή

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *