|

Φήμες: Η Microsoft σε συζητήσεις για την αγορά της AMD

Η AMD παλεύει να γίνει ανταγωνιστική με την Intel στους επεξεργαστές και την Nvidia στις κάρτες γραφικών. Τι γίνεται όμως αν η μετοχή χάνει αξία και τα κέρδη είναι ελάχιστα;

Ένας δρόμος είναι η εξαγορά από μια μεγαλύτερη και πιο πλούσια εταιρία. Εδώ και αρκετό καιρό φημίζεται πως γίνεται συζήτηση για την πιθανή εξαγορά της εταιρίας από την Samsung και τώρα από τη Microsoft.

Οι πληροφορίες μας έρχονται από το KitGuru, το οποίο σύμφωνα με πηγή του κάνει αναφορά για συζητήσεις μεταξύ της AMD και Microsoft. Η MS χρησιμοποιεί chipset (apu) της AMD για το Xbox One (όπως και το PS4) και λέγεται ότι χρεώνεται $100 ανά κομμάτι. Έχοντας πουλήσει ήδη 12 εκατομμύρια κονσόλες, το ποσό ανέρχεται στα $1.2 δισ, κοντά στο Market Cap της AMD που βρίσκεται στα $1.83 δις.

Άγνωστο είναι το ποσό της εξαγοράς, αν φτάσει εκεί δηλαδή η AMD, αλλά είναι κάτι που μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα, αφού η Microsoft διαθέτει $95.3 δις σε cash reserves.

Η Microsoft μπορεί να μην χρειάζεται όλα τα προϊόντα που παράγει η AMD, όμως σίγουρα την συμφέρει διότι θα μπορεί να μειώσει το κόστος των chipset που αγοράζει για το Xbox One αλλά και να φτιάξει chipset στα μέτρα της, ενώ ταυτόχρονα έχει extra κέρδος από Sony καθώς και αυτή χρησιμοποιεί την AMD για το chipset της κονσόλας της, το PS4.

Πηγή

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *