Ο βιονικός φακός που θα σου δώσει καλύτερη όραση για πάντα

Ο βιονικός φακός με το όνομα Ocumetics Bionic Lens αναπτύχθηκε από τον Dr. Garth Webb, έναν optometrist από την British Columbia που έψαχνε ένα τρόπο να βελτιώσει την όραση ενός ανθρώπου ανεξαρτήτως ηλικίας και κατάστασης υγείας.

Με τον φακό αυτό μπορεί να εξαλειφθεί τελείως η ανάγκη για διορθωτικά γυαλιά και φακούς επαφής αφού θα βελτιώσει την όραση σας 3 φορές αν είχατε ήδη 20/20 όραση, ενώ η πιο κατάλληλη ηλικία είναι από τα 25 και πάνω γιατί τότε είναι που το μάτι έχει αναπτυχθεί πλήρως – λέει ο Dr Webb. Ο φακός αντικαθιστά εκείνον του ματιού, πράγμα που σημαίνει ότι εξαλείφεται και ο καταρράκτης ο οποίος επέρχεται αναπόφευκτα με την πάροδο του χρόνου στο φυσικό μάτι.

Η επέμβαση διαρκεί 8 λεπτά και διορθώνει αμέσως την όραση του ασθενή. Ο φακός διπλώνεται μέσα σε μια σύριγγα με φυσιολογικό ορό και τοποθετείται στο μάτι όπου και ξετυλίγεται μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Η έρευνα και ανάπτυξη του φακού ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια και κόστισε $3 εκατομμύρια. Εν αναμονή κλινικών δοκιμών σε ζώα και τυφλούς ανθρώπους ο βιονικός φακός θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος στον Καναδά αλλά και παγκοσμίως σε περίπου δύο χρόνια ανάλογα με τις διαδικασίες που χρειάζονται σε κάθε χώρα.

Ο Dr Webb είναι αισιόδοξος ότι ο φακός του θα αφαιρέσει την ανάγκη για την κλασσική διορθωτική επέμβαση ματιών με λέιζερ, μια διαδικασία που δεν είναι ακόμα όσο αποτελεσματική θα μπορούσε να είναι.

Πείτε μας τη γνώμη σας για το βιονικό φακό στα σχόλια!

Πηγή

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *