|

Το Android 4.3 φέρνει υποστήριξη TRIM για Nexus συσκευές

Η νέα έκδοση του Android 4.3 Jelly Bean, φέρνει την υποστήριξη TRIM στις Nexus συσκευές, αντιμετωπίζοντας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα επιδόσεων του Nexus 7 (2012).

Το TRIM ουσιαστικά είναι ένας τρόπος επικοινωνίας του λογισμικού με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής με σκοπό να να παρακολουθεί ποια blocks είναι αχρησιμοποίητα και έτοιμα για την διαδικασία “Garbage Collection”. Κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο να γίνει, *διότι όταν ένας χρήστης διαγράφει κάτι από τον αποθηκευτικό χώρο το αρχείο απλώς μαρκάρεται ως διαγραμμένο, παραμένει στη μνήμη και διαγράφεται μόνο όταν όταν χρειαστεί να χωρέσει κάτι άλλο στη θέση του, δηλαδή όταν αρχίζει και τελειώνει ο χώρος.

Ένα από τα μεγαλύτερα software προβλήματα που αντιμετώπισε το Nexus 7 (2012) είναι η μείωση των Input/Output επιδόσεων λόγω της *παραπάνω διαδικασίας και της έλλειψης υποστήριξης TRIM με αποτέλεσμα να είναι αργό και να κολλάει μετά από πολύ καιρό χρήσης. Αφού λοιπόν κάνετε την αναβάθμιση σε 4.3, η λειτουργία TRIM θα αναλάβει να κάνει “Garbage Collection” περίπου μια φορά τη μέρα ανάλογα με την κάθε συσκευή και τις συνθήκες αυτής.

Επειδή αυτό το πρόβλημα είναι ορατό μόνο όταν η συσκευή χρησιμοποιείται χωρίς wipe για αρκετό καιρό μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανή τα αποτελέσματα του TRIM, όμως αυτό που πρέπει να περιμένετε πλέον από τη συσκευή σας είναι σταθερή απόδοση με την πάροδο του χρόνου χωρίς να σας νοιάζει πόσα δεδομένα μετακινούνται στην μνήμη.

Πηγή

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *